szenocsapagy webáruház, webshop

Kategóriák

Akciós termékek

UCF210 csapágy+ház
UCF210 csapágy+ház

bruttó 6.490 Ft
AKCIÓ!
bruttó 5.980 Ft

További akciós termékek

Partnereink

Termék ajánló


Gördülő csapágyak alkategóriái
Axialis golyós csapágy
 Axialis golyós csapágy (39 féle termék)
Az axiális golyóscsapágy két precíziós krómozott acél alátétből (gyűrűből) és a csapágygolyókat tartó rögzítő gyűrűből áll. Az axiális csapágyakat a tisztán tengelyirányú terhelés esetén alkalmazzák. A golyós változatot kisebb tengelyirányú terhelés esetén alkalmazzák, ahol fontos az alacsonyabb súrlódási tényező.
Biztosító anya
 Biztosító anya (16 féle termék)
A biztosító anyák feladata a csapágy és egyéb alkatrészek tengelyen való rögzítése. Továbbá, hogy megkönnyítsék a csapágy felszerelését kúpos tengelyre és a csapágy szorítóhüvelyről való leszerelését segítsék elő.
Biztósítólemez
 Biztósítólemez (17 féle termék)
Hornyos anyákhoz alkalmazott biztosítógyűrű
Csapágy Y csapágyházakhoz
 Csapágy Y csapágyházakhoz (27 féle termék)
A csapágy elérhető hernyócsavaros, excenter gyűrűs és szorítógyűrűs kivitelekben.Az Y csapágy megoldás a szögbeállással járó alkalmazásokhoz, valamint széles körű formavilága miatt rendkívül elterjedt csapágyazási megoldás az ipar számos területén. Az Y csapágy egy módosított, domború palástú mélyhornyú golyós csapágyból és hozzá illeszkedő házból áll. A kialakításnak köszönhetően a csapágy képes elfordulni a házban, így kompenzálva a szögbeállást.
Csapágyházak lemez
 Csapágyházak lemez (19 féle termék)
Sajtolt acéllemezből készült Y csapágyakhoz, két részből álló csapágyházak PF-PFL-PFT
Csapágyházak Y csapágy egységek
 Csapágyházak Y csapágy egységek (93 féle termék)
Kínálatunkban a legszélesebb formavilágú Y csapágyegységeket találja. A széles választéknak köszönhetően minden alkalmazáshoz a megfelelő csapágyegységet tudja választani.A csapágy elérhető hernyócsavaros, excenter gyűrűs és szorítógyűrűs kivitelekben.
Duplasoros golyós csapágy
 Duplasoros golyós csapágy (6 féle termék)
A kétsoros golyóscsapágyak tervezésükben egyezőséget mutatnak egysoros társaikkal. Két egymástól zavartalanul működő összehangolt pályán mozognak a csapágygolyók. A kétsoros golyóscsapágyak elbírják a mind két irányból érkező tengelyirányú terhelést, a sugárirányú terhelés mellett is.
Ferde hatasvonalú golyós csapágy
 Ferde hatasvonalú golyós csapágy (55 féle termék)
A ferde hatásvonalú golyós csapágyakat a nagy teherbírásuk, nagy tengelyirányú merevségük és alacsony súrlódásuk miatt részesítik előnyben. Ellentétben a hagyományos axiális golyóscsapágyakkal, a ferde hatásvonalú golyós csapágyak nagy sugárirányú terhelések elbírása mellett tengelyirányú erőket is képesek befogadni, nagy sebesség mellett.
Golyós csapágy
 Golyós csapágy (202 féle termék)
A golyóscsapágy célja, hogy csökkentse a gördülő ellenállást és lehetővé tegye a sugárirányú és tengelyirányú terhelést is. Legalább két gyűrűt tartalmaz, melyek fogják közre a csapágygolyókat és továbbítják a terhelést a csapágygolyókon keresztül. A legtöbb alkalmazásban az egyik gyűrű mozdulatlan, míg a másik a mozgó részhez csatlakozik (tengelyhez vagy perselyhez). Ahogy az egyik gyűrű mozogni kezd, mozgásba hozza a csapágygolyókat is. Mivel a csapágygolyók gördülnek így sokkal kisebb a súrlódási együtthatójuk, mintha két síkfelület forogna egymáson.
Nem található kép a termékhez!
 Gömbcsuklók G szem (12 féle termék)
Hengergörgős csapágy
 Hengergörgős csapágy (74 féle termék)
Az egysorú hengergörgős csapágyak számos kivitelben készülnek,amelyek a vezetővállak elrendezésében különböznek egymástól. A görgőket az egyik csapágygyűrű két válla vezeti meg. A vállakkal rendelkező gyűrű a hengergőgök és a kosárszerkezet egy egységet képeznek és a másik gyűrűtől függetlenül szerelhetők. Ez leegyszerűsíti a szerelést, különösen olyan esetekben, amikor mindkét gyűrűt szorosan kell illeszteni.
Hordógörgős csapágy
 Hordógörgős csapágy (46 féle termék)
A hordógörgős csapágyakban olyan görgőket alkalmaznak, amelyek két végükön keskenyebbek, míg közepükön vastagabbak. A görgők hordószerű alakja miatt csapágy gyűrűit is ennek megfelelően kell kialakítani. A hordógörgős csapágyak kialakításuknak köszönhetően az optimálistól eltérő irányú terhelést is képesek elbírni. Hátrányuk, hogy viszonylag drága az előállításuk és a golyóscsapágyakhoz viszonyítva nagyobb súrlódással rendelkeznek.
Kúpgörgős csapágy
 Kúpgörgős csapágy (348 féle termék)
A kúpgörgős csapágyakban a kúpos kialakítású görgők egy kúpos gyűrűn mozognak. A görgős csapágyak általában vagy csak sugárirányú vagy csak tengelyirányú terheléseket képesek elviselni, a kúpgörgős csapágyak viszont mindkét irányból érkező terhelést elbírják. Általában nagyobb terhelést képesek elviselni, mint a golyós csapágyak, köszönhetően a görgők a külső gyűrűn való nagyobb felületű érintkezésének. A kúpgörgős csapágyak hátránya viszonylagosan magasabb ár. Legfőbb alkalmazási területük a kerékcsapágyaként való használatuk.
Önbeálló csapágy
 Önbeálló csapágy (97 féle termék)
A beálló golyóscsapágyak képesek elviselni a tengelynek a házhoz viszonyított szögeltérését,valamint az üzem közbeni lehajlását. A K jelzésű azaz kúpos furatú csapágyakhoz szorító hüvelyeket és anyát,alátétet is használunk.
Rögzítő gyürűk
 Rögzítő gyürűk (22 féle termék)
A rögzítőgyűrűk tengelyre szerelt csapágyak tengelyirányú rögzítésére alkalmazott rögzítő elemek. A rögzítőgyűrűk nagy, tengelyirányú erőt tudnak felvenni. Különböző méretben készülnek, méreteit és alakját MSZ és DIN szabványok határozzák meg. A rögzítőgyűrű hornyait a mérettáblázatoknak megfelelően kell kialakítani. A horony előírt szélességi mérete tűrésezett, sarkai élesek. A rögzítőgyűrűk anyaga rugóacél, ezért szerelése nem egyszerű, gyakorlatot és megfelelő célszerszámokat igényel. Szerelése speciális seeger gyűrű fogóval történik. A fogó megfelelően kialakított végét a rögzítőgyűrű furataiba illesztjük, majd a fogó összenyomásával a rugalmas rögzítő gyűrű alakja megváltozik. Abban az esetben, ha tengelyre való rögzítő gyűrűt szerelünk a fogó összenyomásakor a gyűrűt kicsit nagyobbra nyitja, így könnyen ráhelyezhető a tengelyre, majd alakját visszanyerve a horonyba illeszkedik. Furatba való rögzítő gyűrűt úgy szereljük, hogy a fogóval összenyomjuk a gyűrűt, így behelyezhetjük a furat hornyába, ahol visszanyeri eredeti alakját. Röviden akkor alkalmazzák ha tengelyre vagy furatba akarunk rögzíteni valamit, pl csapágyat aminek a tengelyirányú elmozdulását akadályozzuk meg a megfelelő helyen kialakított horonyba illesztett seeger-gyűrűvel, ami a tengelyen vagy a furatban egy vállat képez, amire a kívánt szerelvény felfekszik.
Szorítóhüvely
 Szorítóhüvely (31 féle termék)
A szorító hüvelyeket a kúpos furatú csapágyaknak a hengeres tengelyen történő rögzítésére használják.
Tűgörgős csapágy
 Tűgörgős csapágy (112 féle termék)
A tűgörgős csapágyak olyan görgős csapágyak, amelyekben apró hengeres görgők találhatóak. Sajátosságuk, hogy a tűgörgők nagyobb felületen érintkeznek a külső gyűrűvel a golyós csapágyakhoz képest. Emellett a csapágyak külső és belső átmérőjének a különbsége nagyon kicsi, ez lehetővé teszi a kis helyekre történő beépítésüket.

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Hírlevél

GyártóWebáruház készítés és bérlés

0.23 mp
SSL biztonságos vásárlás     Webáruház bérlés